“Şəms” brendi Şərqin milli adət-ənənəsini özündə əks etdirir ® - FOTO

“Şəms” brendi Şərqin milli adət-ənənəsini özündə əks etdirir ® - FOTO
  • Clock-gray 14:55
  • calendar-gray 15 May 2020

Son zamanlar virusun baş alıb getdiyi dövrdə immunitetimizi gücləndirmək üçün müxtəlif üsullardan istifadə edirik. Ən ideal və faydalı üsullardan biri təbii qidalanmaqdır. Bu baxımdan sizə təbii, faydalı ola biləcək Şəms brendinin məhsullarını məsləhət görə bilərik. Müxtəlif növ mürəbbələr, cemlər, povidlalar, pürelər, meyvə və tərəvəz sousları, turşuları, marinadları, müxtəlif salatlar, leço, meyvə şirələri, kompotlar, konsentrat, siroplar, un məmulatlarından milli xəmir yeməkləri olan yarpaq xəngəli və milli əriştələri qida rasionunuza daxil edə bilərsiniz. Şəms brendi 1998-ci ildən istehsal tarixinə başlayıb. 2015-ci ildən rebrendinq edərək patentləşdirilmiş günəşi təmsil edən ad və loqotipi ilə məhsulların təbiətdən gələn dad olmasını vurğulayan, Şəms brendinin məhsulları yüksək keyfiyyəti, ekoloji cəhətdən təmizliyi ilə seçilir.

Qəbələ rayonunun Nic qəsəbəsində yerləşən müəssisədə Azərbaycanın müxtəlif bölgələrində bitən yüksək keyfiyyətli, ekoloji təmiz meyvə və tərəvəzlərdən istifadə olunur.

Müəssisə artıq uzun müddətdir ki, nəinki daxili bazarda, həmçinin xarici bazarlara da öz məhsullarını ixrac edir. Məhsulların ixrac edildiyi ölkələrdə əsas məqsəd Azərbaycanın milli adət-ənənələrini və milli mətbəxinin dadlı təamlarını təbliğ etdirməkdir.

 

Məhsulların faydaları ilə bağlı maarifləndirici məlumatları da nəzərinizə çatdırırıq. Bildiyiniz kimi souslar nəinki yeməklərə xüsusi ləzzət və dad verir.

"Zoğal, Göyəm, Alça" "C" vitamini ilə zəngin olduğu üçün immuniteti gücləndirir, və soyuqdəyməni, qripi aradan götürür.

"Gavalı" sousu mədə bağırsaq sistemini yaxşılaşdırır, həzmi yüngülləşdirir, mikrobları məhv edərək orqanizma yüksək dərəcədə xeyirli təsir göstərir.

"Nar Sousu" isə qan dövranını artıraraq immuniteti gücləndirir və həmçinin xolestronu damarlardan təmizləyir.

Bu souslar nəinki süfrənizdə öz gözəlliyini ləzzətini bəxş edir. Əsas odur ki, sizi sağlam və güclü edir.

 

Meyvə sousları

 

Meyvə sousları yeməklərə zənginlik və ləzzət verir, iştahanı stimullaşdırır və yeməyin görünüşünü yaxşılaşdırır. Souslardakı üzvi turşular da buna kömək edir. Meyvə sousları çox kalorilidir və yeməklərin qida dəyərini xeyli artırır.

Sousların hazırlanması üçün mövsüm boyu, yetişmiş meyvələrdən istifadə edilir.

Souslar yeməklərə birbaşa istifadə üçün uyğundur.

Meyvə souslarının müxtəlif istifadəsi var: unlu yeməklər, həmçinin qızardılmış, qaynadılmış ət və balıq yeməkləri, xüsusən də müxtəlif kabablarda istifadə olunan ədviyyatdır.

 

Reseptin zənginliyi, uyğunluğunun dəqiqliyi, sanitariya texnologiyası tələblərinin diqqətlə yerinə yetirilməsi, hər sousu xüsusi ətirli, əla, incə dadı və gözəl görünüşü ilə təmin edir.

“Şəms” Sousları yeməklərinizə möhtəşəm, gözəl və incə bir əlavədir.

 

“Şəms” Zoğal Sousu

 

Təzə dərilmiş zoğaldan hazırlanmış “Şəms” zoğal sousları öz dadı ilə Sizləri valeh edəcək. Zoğal meyvəsi C,B və digər vitaminlərlə zəngin olduğundan iştahanı artırır, maddələr mübadiləsini yaxşılaşdırır.

Zoğal sousu qaynadılmış və qızardılmış ət, vəhşi heyvanların ətləri (keçi, maral, dovşan), küftə və kotlet, bişmiş ət, barbekü, qızardılmış toyuq və balıq, kartof, yumurta yeməklərində ədviyyat kimi gözəl əlavədir.

Məhsul yabanı halda bitmiş meşə zoğalından hazırlanıb.

Sizi düşünərək hazırladığımız “Şəms” zoğal sousları tam təbiidir.

 

“Şəms” Alça sousu

 

Azərbaycanda alça ağacları geniş yayılıb.”Şəms” alça souslarının əsas özəlliyi onun tam olaraq yabanı halda bitmiş meşə alçasından istifadə olunmasıdır.

Alça sousu kulinariyada qaynadılmış və qızardılmış ət, vəhşi heyvanların ətləri (keçi,maral, dovşan), küftə və kotlet, bişmiş ət, barbekü, qızardılmış toyuq və balıq, kartof , yumurta yeməklərində ədviyyat kimi istifadə edilir.

“Şəms” alça sousları ilə hazırlanan yeməklərinizin dadı damağınızdan getməyəcək.

 

“Şəms” Göyəm sousu

 

Qızartma və xəmir xörəklərinin yanında “Şəms” göyəm sousunun öz yeri var.

Göyəm iştaha açıcı və həzmi yaxşılaşdırıcı xüsusiyyətlərə malikdir.

Yabanı halda bitən göyəm meyvəsindən tam steril şəraitdə hazırlanan “Şəms” göyəm sousu təbii halda süfrənizə verilir.

Göyəm sousu kulinariyada qaynadılmış və qızardılmış ət, vəhşi heyvanların ətləri (keçi, maral, dovşan), küftə və kotlet, bişmiş ət, barbekü, qızardılmış toyuq və balıq, kartof , yumurta yeməklərində ədviyyat kimi istifadə edilir.

Yeməklərinizi “Şəms” göyəm souslarımızla daha da tamlandırın.

 

“Şəms” Gavalı sousu

 

Gavalı meyvələri yurdumuzun ən gözəl guşələrindən toplanaraq Sizin üçün gətirildi.

Gavalı souslarımız tam təbii meyvədən hazırlanaraq qatqısız və bol vitaminlidir.

Gavalının faydalarını saymaqla bitmir. Tərkibində olan bol vitaminlər nəinki böyüklərin, həm uşaqlarınızın sağlamlığı üçün əvəzolunmazdır.

Gavalı sousu kulinariyada qaynadılmış və qızardılmış ət, vəhşi heyvanların ətləri (keçi, maral, dovşan), küftə və kotlet, bişmiş ət, barbekü, qızardılmış toyuq və balıq, kartof , yumurta yeməklərində ədviyyat kimi istifadə edilir.

“Şəms” Gavalı sousları ilə yeməklərinizi daha ləzzətlivə tamlı edə bilərsiniz

 

“Şəms” Nar sousu Narşərab

 

Narşərab müxtəlif milli yeməklərinə ləzzət qatan ədviyyatdır.

Narşərab, nar şirəsinə şəkər tozu əlavə etməklə hazırlanır.

“Şəms” narşərabı kulinariyada qaynadılmış və qızardılmış ət, vəhşi heyvanların ətləri (keçi, maral, dovşan), küftə və kotlet, bişmiş ət, barbekü, qızardılmış toyuq və balıq yeməklərində ədviyyat kimi istifadə edilir.

“Şəms” narşərablarını digərlərindən fərqli edən xüsusiyyət onun dağlarda və meşələrdə yabanı halda bitən meşə narından hazırlanmasıdır.

 

”Şəms” narşərabları tam olaraq təbii, ekoloji təmiz məhsuldur. “Şəms” məhsulları öz təbiiliyi və əvəzedilməz dadı ilə fərqlənir. “Şəms” brendi Şərqin milli adət-ənənəsini özündə əks etdirir.

“Şəms” brendinin əsas üstünlüyü təbii, dadlı, analoqu olmayan məhsullar istehsalında ilk və №1 olmağıdır.

 

Hüseyn Vəliyev

Digər xəbərlər